De toer en activiteiten kalender van Kanowaard

ToernaamVerzameldatum en tijdContactpersoon

KVT (traning en) Examen 23-09-2018 om 09:30 BartB
Kano Veiligheids Test (KVT) Training en examen.

Ook dit najaar organiseren we bij Kanowaard het examen KVT. We houden een trainingsdag op 09-09-2018 en het examen zelf op 23-09-2018. Beide dagen beginnen om 09.30 uur bij de loods tot eind van de middag. De locatie waar we samen heen rijden zal pas kort tevoren worden vastgesteld, we laten het namelijk afhangen van het weer.

Om deel te nemen aan het examen (en dus ook de oefendag) is het diploma KVA vereist. Ook heb je voldoende conditie en bij voorkeur enige ervaring op wat ruimer water.

Exameneisen en defenities zijn te downloaden bij het watersportverbond
http://kano.watersporters.nl/opleidingen-en-vaardigheden/
Directe links:
http://kano.watersporters.nl/media/3753/niveau-2-kajak-veiligheid-test.pdf
http://kano.watersporters.nl/media/3754/niveau-2-kajak-veiligheid-test-definities.pdf

De theorie (de ehbo presentatie) is tijdens de KVA cursus al behandeld. Een reader is er niet. Indien gewenst kan de presentatie nogmaals gegeven worden.

De kosten zijn 20,-- Euro voor de training en het examen samen. Aanmelden kan via de website, verder informatie bij Nico, Ria of Bart.


schoonmaaktocht langedijk waterrijk 06-10-2018 om 09:15 ter info
fotoOok dit jaar organiseert Langedijk waterrijk een schoonmaakactie op het water. We varen om 9.30 naar Veldzorg, na de koffie en het werkoverleg kan het schoonmaken beginnen! Dit kan met de kano maar het is ook mogelijk om met een platte schuit mee te varen en zo vuil uit het water te halen. (Je kan ook op eigen gelegenheid naar Veldzorg gaan)Let op: kleed je warm als je op een schuit mee wilt varen! Rond de middag komen we weer bij Veldzorg terug en kunnen daar dan onze zelf meegebrachte lunch opeten en 's middags nog een rondje doen óf ervoor kiezen om naar Kanowaard terug te varen.
Je kan je bij Clasien melden als je meegaat!

alles invouwen
Heden of verleden:  

Algemene Zeekajak kalender (diverse organisaties)

Toelichting: Kanowaard evenementen staan in het groen. Rood/bruin zijn de landelijke organisaties. In grijs staan kleinere en blauw commerciele organistaties. Tot slot de alemeen nederlandse feestdagen, weeknummers, de maanschijngestalten (springtij, doodtij) en het weer. Op de linkpagina vind je de afkortingen van de organisaties.
De eventuele geen toestemming mededeling betekend dat een van de organisaties de toegang heeft gewijzigd.

Algemene toerinformatie Kanowaard

route uitstippelenVoor toertochten verzamelen we meestal bij Kanowaard. Al onze tochten worden zorgvuldig uitgezet door de toercommisie. Uiteraard staan wij open voor iedere inbreng van nieuwe tochten.

Heb je ondanks de info op de website toch nog een vraag over een bepaalde tocht of heb je zelf een leuke tocht in gedachten? Bel dan de tochtbegeleider.

Op de woensdagavonden en zaterdagochtenden wordt in groepsverband gevaren. De verzameltijden zijn respectievelijk 18.45 en 9.45 uur. Voor wie zich niet laat afschrikken: zolang er geen ijs ligt wordt er in het winterseizoen gewoon doorgevaren.

navigatie

Even wat tips:
Zorg voor een kano met voldoende drijfvermogen. Het is handig om een regenjas of anorak mee te nemen. Neem altijd voldoende eten en drinken mee. Denk om uw reserve kleding, waterdicht verpakt graag. Vervoer van mensen en materiaal wordt in onderling overleg met de tochtbegeleider geregeld. Voor een grootwatertocht gelden extra eisen aan materiaal en vaardigheid, (goede conditie, grootwater kano, aangepaste kleding, zwemvest, enz.) Neem bij twijfel contact op met de tochtbegeleiding, het zou jammer zijn als je niet mee kunt. Soms is het mogelijk om materiaal te lenen. De tochtbegeleiding is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen.

Het toerreglement wordt momenteel herzien, klik hier voor de huidige (oude) versie.