De toer en activiteiten kalender van Kanowaard

ToernaamVerzameldatum en tijdContactpersoon

Eilandspolder 21-07-2018 om 09:30 MarloesF
fotoDe Eilandspolder is een prachtig veenweidegebied met pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.
We varen een route van ongeveer 20 kilometer, onderweg zijn er enkele eilandjes waar we uit kunnen stappen om te picknicken.
Wil je alvast kijken: http://www.twiske-waterland.nl/media/recreatienoordholland/org/3/documents/definitieve_kaart_eilandspolder_plattegrond_9.pdf

Twiske 23-07-2018 ter info
fotoToertocht Het Twiske en Polder Oostzaan - KV Lelystad
Body
Deze tocht van 18 km voert ons door het mooie Noord-Hollandse polderlandschap rond Oostzaan met een uitstapje naar het natuur- en recreatiegebied Het Twiske. We volgen de routebeschrijving zoals deze door Rob Nuy is gemaakt in zijn boek Kanonatuurroutes Noord Holland. Vanaf de instapplaats varen we eerst een mooie route aan de westkant van Oostzaan. Aan het einde doorsnijden we Oostzaan en komen dan in de Ringsloot rondom Het Twiske. Na zo’n 1,5 km komen we bij een kanosteiger waar we overdragen naar de Stootersplas in Het Twiske. Deze plas is ontstaan door zandwinning voor het Coentunneltracé en is zo’n 40 meter diep. Hier nemen we een kijkje bij de in de tachtiger jaren aangelegde voorzieningen voor sport en recreatie. Het daarna te bevaren noordelijke deel van Het Twiske heeft een meer natuurlijk karakter. Na terugkeer bij de overdraagplaats vervolgen we onze tocht door de Ringsloot naar onze instapplaats bij de Twiskerbrug. De instapplaats is te bereiken door vanaf de A10 de afslag Kadoelen-Buiksloot-Landsmeer te nemen. Rijd dan door Landsmeer en vervolgens Den Ilp richting Purmerend. Net voorbij het bord Purmerland sla je linksaf de Oostzanerrijweg op. Na 900 m is er een ophaalbrug. Daar is onze instapplaats. Aanmelden uiterlijk 19 juli via senioren @ kanovereniginglelystad.nl

Gouda grachtentocht 26-07-2018 ter info
fotoGouda Grachtentocht - De Goudse Peddel

Vandaag combineren we een korte tocht door de grachten van Gouda met een bezoek aan de beroemde Goudse Kaasmarkt. We vertrekken om 11.00 uur vanaf het clubhuis van De Goudse peddel aan de boven zijde van de sluis aan de kanosteiger. We varen daarna via een brede vaart en smalle grachten richting centrum van Gouda. Onderweg zal wat uitleg gegeven worden over de historische panden en andere beziens- en wetenswaardigheden. We varen tot in het centrum en hebben daar de gelegenheid om uit te stappen en de op dat moment gehouden bekende Goudse kaasmarkt te bezoeken (20 minuten). We vervolgen de route via de grachten en passeren de oude visbanken en varen zelfs een stukje “ondergronds” en varen dan via smalle grachtjes pal langs de kerk De Sint-Jan met de beroemde Goudse Glazen. Wie interesse heeft kan ook hier even uitstappen om deze te aanschouwen. Hierna volgt een stukje gracht met lage bruggetjes maar allen zijn te passeren. We komen daarna in een park waar we moeten overdragen en gelijk even pauze kunnen houden. Hierna varen we terug naar het clubhuis van De Gouds Peddel waar de koffie op ons wacht. Neem een lunchpakket en drinken mee. Aanmelden uiterlijk 24 uur van te voren via varenindeweek @ degoudsepeddel.nl . Je krijgt dan een bevestigingsmail terug.

Lichtjesavond Broek op langedijk 24-08-2018 om 20:00 ter info
fotoVrijdagavond 24 augustus om 20.45 vaart een bonte stoet van versierde bootjes weg van de Broekerveiling naar de Noorderplas. De boten worden gejureerd en rond 23.00 is de prijsuitreiking. Uiteraard doe ik weer mee om mijn 3de prijs te verdedigen, nou ja flink lol maken dus...Vaar je mee of kom je kijken?
Tot 24 augustus op het water, tegen die tijd zit ik in de veren. Groetjes van Clasien de Jong

Sluis tot sluis tochten 25-08-2018 ter info
fotoSluis tot Sluis tochten
25 en 26 augustus 2018
KV Jason Krommenie

Bij deze de aankondiging van de Suis tot sluis tochten georganiseerd door KV Jason. Mocht het leuk vinden om mee te varen schrijf je dan tijdig in!

Het is inmiddels een klassieker onder de kano-toer tochten aan het worden.
De Sluis tot Sluis tochten georganiseerd door KV Jason uit Krommenie.
Vandaar deze vroege mail. Dan kunt je het inpassen in de kalender van 2018.

Twee dagen varen in het landschap dat geschapen lijkt voor het kanoën.
Mooie polders, groot water, de Zaan, Zaanse Schans, maar vooral veel sluisjes.
Deze sluisjes worden bediend tijdens dit weekend.

Bij Jason kan op beperkte schaal gekampeerd worden.
Tijdig reserveren is dan ook gewenst. Het is ook mogelijk om langer te kamperen.
Kamperen op een nabij gelegen camping is ook mogelijk, wel tijdig reserveren.
Info http://www.rodenburghoeve.nl />
Voor opgave en vragen kunt u het volgende adres gebruiken: vaarcie@kvjason.nl


Met vriendelijke kano groet,

Vaarcie KV Jason

cid:image003.jpg@01D199B7.DD0544F0

Volle maantocht in de Biesbosch 25-08-2018 ter info
fotoVolle maantocht in de Biesbosch - TKBN Toercommissie
Body
’s Avonds en ’s nachts is het heerlijk rustig varen in de Biesbosch. Je kunt genieten van de geluiden uit de natuur en waarschijnlijk ook bevers tegenkomen op je tocht. Helaas is de Biesbosch na zonsondergang verboden gebied voor de kanovaarder. Pak daarom deze kans met beide handen aan en vaar onder leiding van een kanogids van Staatsbosbeheer mee door dit unieke natuurgebied. Het maximale aantal deelnemers is 25 personen. De vorige keer was dit aantal al ruim tevoren bereikt dus wacht niet te lang met aanmelden!

We varen vanaf de kanosteiger in de Aakvlaai rechtsaf en steken de Spijkerboor over. Door smalle kreekjes tussen het riet door gaan we naar het Middelste Gat van het Zand. Hier gaan we proberen bevers te spotten. We varen vervolgens door richting het Steurgat, het Nauw van Paulus en naar de Ruigt. Hier gaan we even koffie drinken bij de boswachter op het Witte Huis. Daarna varen we de Bevert in en volgen we de route van de Linie Crossers via de kreken door terug naar het startpunt.

Spatzeil, zwemvest en een wit rondom schijnend licht zijn verplicht. Een (veiligheids-)bril beschermt je ogen tegen laaghangende takken. Aanrijroute vanaf de A27: Neem afslag 21 Hank. Rijd helemaal door het plaatsje heen. Volg daarna de borden Jachthaven Vissershang en Vollemaan Kanotocht. Iets voorbij de jachthaven is een grote parkeerplaats. Boten afladen bij de picknicktafel en auto’s iets verderop wegzetten. We verzamelen vanaf 19.00 uur en vertrekken om 21.00 uur. Overnachten (zelf regelen) kan o.a. via http://www.campingdegeitenbrij.nl . Aanmelden voor de tocht voor 21 augustus bij Paul Knaapen, tel. 0162 515401 (na 17.30 uur) of via e-mail pja.knaapen @ casema.nl .

Kanotriatlon 31-08-2018 om 18:30 LeonB
Bij deze willen wij jullie uitnodigen voor de kanotriatlon van Heerhugowaard. De triatlon wordt gehouden op vrijdag 31 augustus a.s.

De kanotriatlon bestaat uit de volgende afstanden:
1. 500 meter zwemmen
2. 5000 meter kanoën
3. 5000 meter hardlopen

De start v.d. kanotriatlon is om 19.30 uur bij kanovereniging Kanowaard te Heerhugowaard. De briefing van de wedstrijd is om 19.15 uur. Deelnemers die niet in het bezit zijn van een eigen kano kunnen deze huren bij de kanovereniging. Let wel dat er een beperkt aantal kano’s beschikbaar is en vol is vol. Bij aanmelding dient men dan ook aan te geven of men een kano wil huren of in het bezit is van een eigen kano.

Er kan deelgenomen worden als individu, duo of trio. Duo’s en trio’s dienen zelf samengesteld te worden. Kosten van deelname zijn € 3,- per deelnemer (ongeacht duo, trio of individuele deelname). De kosten voor het huren van een kano is € 2,-. De betaling vindt plaats op wedstrijddag en dient contant betaald te worden. Deelname is voor eigen risico.

Het zwem- en kano-onderdeel vindt plaats in het kanaal Alkmaar-Kolhorn. De start v.h. zwemmen vindt plaats op het kanaal vóór de kanovereniging. Bij terugkomst van het zwemmen dient men in het aangewezen wisselvlak te wisselen en met de kano het aangegeven parcours af te leggen. Het loopgedeelte is over het fietspad dat langs het kanaal loopt en is ook een heen en terug parcours. De finish is bij de kanovereniging Kanowaard.

Het adres van de kanovereniging Kanowaard is:
Westdijk 14, 1704 AK Heerhugowaard.

Voor inschrijving en vragen kunt u terecht bij Léon Beers, email: leon.beers@live.nl tel. nr. 0642355838.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd en hopen op enthousiaste deelname.

36e Internationale Grachtentochten 02-09-2018 ter info
fotoDagtocht zondag: start 9.30 uur, 30 km zelfstandig of onder begeleiding door Amsterdam. (Deelname voor gasten die zondagochtend bij ons arriveren nog wel mogelijk)

ZONDAG
Dagtocht zondag: start 9.30 uur, 30 km zelfstandig of onder begeleiding door Amsterdam Lengte: circa 30 km. Geniet van de rust op het water in de normaal zo drukke Amsterdamse binnenstad. U vaart deze tocht naar wens individueel aan de hand van een duidelijke kaart en routebeschrijving of in een groepje onder leiding van KVS-leden. Onderweg is er gelegenheid te stoppen en bijvoorbeeld een terrasje te pakken. Dat kan slechts op enkele plaatsen in de stad; KVS'ers weten mogelijke uitstapplekken.
Ook voor deze tocht geldt: onderweg twee keer overdragen.

De dagtocht kan op zaterdag of zondag gevaren worden. Beide dagen wordt dezelfde route gevaren.

Algemeen
Eten en drinken: De clubkantine is het hele weekend geopend. Daar is frisdrank, bier, wijn, koffie, thee, chips en snoepgoed te verkrijgen. Zaterdagavond staan voor en na de tocht barbecues op het terrein waar u gebruik van kunt maken. Het eten (vlees, vis, groenten, etc.) dient u zelf mee te nemen. Drankjes haalt u aan onze bar! Er wordt op ons terrein geen eten/snacks verkocht

Het Weer
Bij extreme weersomstandigheden zoals onweer, storm, etc. worden de tochten niet gestart. Restitutie van deelnamekosten is niet mogelijk.

Inschrijven Inschrijven is noodzakelijk.
U meldt zich aan door een e-mail te sturen waarin u het aantal deelnemers vermeldt van uw groep of vereniging. Sinds 7 september zijn wij helaas volgeboekt.

Onze I.C.F. Grachtentochten zijn alleen toegankelijk voor geoefende kanoërs, aangesloten bij een kanovereniging, gewest of verbond.


De kosten per deelnemer is € 13 per persoon plus € 3 per persoon per nacht voor de kampeerders. Campers en Caravans die op het terrein van onze buren moeten staan, betalen € 10 extra per nacht.

Let op: met ingang van 2010 is geheel Amsterdam West betaald parkeergebied.

Tot ziens bij Kanovereniging Sloterplas voor de 36e Internationale I.C.F. Grachtentochten 2018 informatie: info@kanoverenigingsloterplas.nl

schoonmaaktocht langedijk waterrijk 06-10-2018 om 09:15 ter info
fotoOok dit jaar organiseert Langedijk waterrijk een schoonmaakactie op het water. We varen om 9.30 naar Veldzorg, na de koffie en het werkoverleg kan het schoonmaken beginnen! Dit kan met de kano maar het is ook mogelijk om met een platte schuit mee te varen en zo vuil uit het water te halen. (Je kan ook op eigen gelegenheid naar Veldzorg gaan)Let op: kleed je warm als je op een schuit mee wilt varen! Rond de middag komen we weer bij Veldzorg terug en kunnen daar dan onze zelf meegebrachte lunch opeten en 's middags nog een rondje doen óf ervoor kiezen om naar Kanowaard terug te varen.
Je kan je bij Clasien melden als je meegaat!

alles invouwen
Heden of verleden:  

Algemene Zeekajak kalender (diverse organisaties)

Toelichting: Kanowaard evenementen staan in het groen. Rood/bruin zijn de landelijke organisaties. In grijs staan kleinere en blauw commerciele organistaties. Tot slot de alemeen nederlandse feestdagen, weeknummers, de maanschijngestalten (springtij, doodtij) en het weer. Op de linkpagina vind je de afkortingen van de organisaties.
De eventuele geen toestemming mededeling betekend dat een van de organisaties de toegang heeft gewijzigd.

Algemene toerinformatie Kanowaard

route uitstippelenVoor toertochten verzamelen we meestal bij Kanowaard. Al onze tochten worden zorgvuldig uitgezet door de toercommisie. Uiteraard staan wij open voor iedere inbreng van nieuwe tochten.

Heb je ondanks de info op de website toch nog een vraag over een bepaalde tocht of heb je zelf een leuke tocht in gedachten? Bel dan de tochtbegeleider.

Op de woensdagavonden en zaterdagochtenden wordt in groepsverband gevaren. De verzameltijden zijn respectievelijk 18.45 en 9.45 uur. Voor wie zich niet laat afschrikken: zolang er geen ijs ligt wordt er in het winterseizoen gewoon doorgevaren.

navigatie

Even wat tips:
Zorg voor een kano met voldoende drijfvermogen. Het is handig om een regenjas of anorak mee te nemen. Neem altijd voldoende eten en drinken mee. Denk om uw reserve kleding, waterdicht verpakt graag. Vervoer van mensen en materiaal wordt in onderling overleg met de tochtbegeleider geregeld. Voor een grootwatertocht gelden extra eisen aan materiaal en vaardigheid, (goede conditie, grootwater kano, aangepaste kleding, zwemvest, enz.) Neem bij twijfel contact op met de tochtbegeleiding, het zou jammer zijn als je niet mee kunt. Soms is het mogelijk om materiaal te lenen. De tochtbegeleiding is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen.

Het toerreglement wordt momenteel herzien, klik hier voor de huidige (oude) versie.