De toer en activiteiten kalender van Kanowaard

ToernaamVerzameldatum en tijdContactpersoon
Introductiecursus techniekendag 1 06-05-2018 om 10:00 RiaD

Pinksterkamp 2018 19-05-2018 RiaW
fotoHet is zover! Je kunt je weer aanmelden voor het jaarlijkse Pinksterkamp. Dit jaar hebben we gekozen om te gaan kamperen op camping Marenland in Winsum in de provincie Groningen. Dit gebied heeft 950 kilometer kanowater. Je kunt er alle kanten op. Verder is het ook een mooi gebied om te wandelen en te fietsen.
Een aantal jaren geleden zijn we ook op deze camping geweest. In de tussentijd is een en ander gerenoveerd door de nieuwe eigenaars. Henk Kauw (voormalig lid) komt er regelmatig en zal dit jaar ook aanwezig zijn samen met zijn vrouw Tiny. Ze vinden het heel gezellig om bij ons aan te sluiten. Wij zien het als een reünie.
Geef je op tijd op in verband met het reserveren van plaatsen en vervoer van de boten. Wil je meer weten over camping Marenland, kijk dan eens op http://www.marenland.nl. Voor degenen die niet willen koken, is er op de camping een restaurant.
Aankomst is op vrijdagmiddag. Je mag natuurlijk ook op zaterdag komen. Op zaterdag varen we een korte tocht. Start zal zijn rond de klok van 13.00 uur. Zondag zullen we een grotere tocht varen en maandag weer een kleine om het af te leren. Dan heeft iedereen rustig de tijd om alle spullen weer in te pakken.
Denk bij het kamperen aan de volgende spullen om mee te nemen: tent, slaapzak en mat, pannen, gaspitje, voldoende kleding, handdoeken, bord, bestek, koekenpan, brood en beleg, drinken. Ben je wat vergeten, er is altijd wel iemand die je uit de brand kan helpen. In april volgt nog aanvullende informatie, want Jose, Yvonne en Ria gaan begin april op verkenning.

De tarieven van de camping zijn als volgt:

per nacht:
trekkerstent: 3,00 euro
bijzettentje: gratis
vouwwagen/tent: 4,00 euro
caravan/camper: 4,50 euro
elektriciteit: 3,00 euro
bezoekers: 1,50 euro

We hopen natuurlijk dat het een leuk en gezellig weekend gaat worden met heel mooi weer. Mocht je maar één dag komen varen, dan kan dat natuurlijk ook. Alles mag, niks moet.
Tot ziens!

Ria W

Aanvulling Toercommissie
Sorry, maar ik had geen goede tarievenlijst van Marenland. De tarieven van de tenten en stroom klopt maar er komt p.p € 6.50 per nacht bij, want Pinksteren word gerekend als hoog seizoen.
Kinderen van 0 t/m 2 jr. : gratis
Kinderen van 3 t/m 11 jr.: € 3.00

Nog even de puntjes op de i.
Zaterdag gaan we gezamenlijk pannenkoeken bakken als je wilt. Neem wel zelf je spullen mee. Heb je daar geen zin in, dan doe je gewoon lekker je eigen ding.
We gaan 1e pinksterdag barbecueën. Wil je meedoen, geef dat even op tijd door. Wil je vegetarisch, laat dat ook weten. Voor de leden zijn de kosten € 7.10, voor niet-leden € 12.10. Ter plekke af te rekenen bij RiaW.
De toercommissie is er klaar voor. Wij hebben de route voor gevaren. Het mooie weer is besteld. We hebben er zin in, hopelijk jullie ook. Heb je nog vragen, bel of mail ons dan. Tot op het water!

de toercommissie.

Introductiecursus techniekendag 2 27-05-2018 om 10:00 RiaD
Introductiecursus instructietocht 3 30-05-2018 om 18:45 BartB
fototje  Toertocht Heerhugowaard-Zuid 02-06-2018 om 09:15 MarloesF
Introductiecursus instructietocht 4 06-06-2018 om 18:45 BartB
Introductiecursus instructietocht 5 13-06-2018 om 18:45 BartB
4-daagse 18-06-2018 ter info
fototje  Lichtjesavond Broek op langedijk 24-08-2018 om 20:00 ter info
fototje  Sluis tot sluis tochten 25-08-2018 ter info
Kanotriatlon 31-08-2018 om 18:30 LeonB
fototje  schoonmaaktocht langedijk waterrijk 06-10-2018 om 09:15 ter info

alles uitvouwen
Heden of verleden:  

Algemene Zeekajak kalender (diverse organisaties)

Toelichting: Kanowaard evenementen staan in het groen. Rood/bruin zijn de landelijke organisaties. In grijs staan kleinere en blauw commerciele organistaties. Tot slot de alemeen nederlandse feestdagen, weeknummers, de maanschijngestalten (springtij, doodtij) en het weer. Op de linkpagina vind je de afkortingen van de organisaties.
De eventuele geen toestemming mededeling betekend dat een van de organisaties de toegang heeft gewijzigd.

Algemene toerinformatie Kanowaard

route uitstippelenVoor toertochten verzamelen we meestal bij Kanowaard. Al onze tochten worden zorgvuldig uitgezet door de toercommisie. Uiteraard staan wij open voor iedere inbreng van nieuwe tochten.

Heb je ondanks de info op de website toch nog een vraag over een bepaalde tocht of heb je zelf een leuke tocht in gedachten? Bel dan de tochtbegeleider.

Op de woensdagavonden en zaterdagochtenden wordt in groepsverband gevaren. De verzameltijden zijn respectievelijk 18.45 en 9.45 uur. Voor wie zich niet laat afschrikken: zolang er geen ijs ligt wordt er in het winterseizoen gewoon doorgevaren.

navigatie

Even wat tips:
Zorg voor een kano met voldoende drijfvermogen. Het is handig om een regenjas of anorak mee te nemen. Neem altijd voldoende eten en drinken mee. Denk om uw reserve kleding, waterdicht verpakt graag. Vervoer van mensen en materiaal wordt in onderling overleg met de tochtbegeleider geregeld. Voor een grootwatertocht gelden extra eisen aan materiaal en vaardigheid, (goede conditie, grootwater kano, aangepaste kleding, zwemvest, enz.) Neem bij twijfel contact op met de tochtbegeleiding, het zou jammer zijn als je niet mee kunt. Soms is het mogelijk om materiaal te lenen. De tochtbegeleiding is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen.

Het toerreglement wordt momenteel herzien, klik hier voor de huidige (oude) versie.