De toer en activiteiten kalender van Kanowaard

ToernaamVerzameldatum en tijdContactpersoon
fototje  Eilandspolder 21-07-2018 om 09:30 MarloesF
fototje  Twiske 23-07-2018 ter info
fototje  Gouda grachtentocht 26-07-2018 ter info
fototje  Lichtjesavond Broek op langedijk 24-08-2018 om 20:00 ter info
fototje  Sluis tot sluis tochten 25-08-2018 ter info
fototje  Volle maantocht in de Biesbosch 25-08-2018 ter info

Kanotriatlon 31-08-2018 om 18:30 LeonB
Bij deze willen wij jullie uitnodigen voor de kanotriatlon van Heerhugowaard. De triatlon wordt gehouden op vrijdag 31 augustus a.s.

De kanotriatlon bestaat uit de volgende afstanden:
1. 500 meter zwemmen
2. 5000 meter kanoën
3. 5000 meter hardlopen

De start v.d. kanotriatlon is om 19.30 uur bij kanovereniging Kanowaard te Heerhugowaard. De briefing van de wedstrijd is om 19.15 uur. Deelnemers die niet in het bezit zijn van een eigen kano kunnen deze huren bij de kanovereniging. Let wel dat er een beperkt aantal kano’s beschikbaar is en vol is vol. Bij aanmelding dient men dan ook aan te geven of men een kano wil huren of in het bezit is van een eigen kano.

Er kan deelgenomen worden als individu, duo of trio. Duo’s en trio’s dienen zelf samengesteld te worden. Kosten van deelname zijn € 3,- per deelnemer (ongeacht duo, trio of individuele deelname). De kosten voor het huren van een kano is € 2,-. De betaling vindt plaats op wedstrijddag en dient contant betaald te worden. Deelname is voor eigen risico.

Het zwem- en kano-onderdeel vindt plaats in het kanaal Alkmaar-Kolhorn. De start v.h. zwemmen vindt plaats op het kanaal vóór de kanovereniging. Bij terugkomst van het zwemmen dient men in het aangewezen wisselvlak te wisselen en met de kano het aangegeven parcours af te leggen. Het loopgedeelte is over het fietspad dat langs het kanaal loopt en is ook een heen en terug parcours. De finish is bij de kanovereniging Kanowaard.

Het adres van de kanovereniging Kanowaard is:
Westdijk 14, 1704 AK Heerhugowaard.

Voor inschrijving en vragen kunt u terecht bij Léon Beers, email: leon.beers@live.nl tel. nr. 0642355838.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd en hopen op enthousiaste deelname.

fototje  36e Internationale Grachtentochten 02-09-2018 ter info
fototje  schoonmaaktocht langedijk waterrijk 06-10-2018 om 09:15 ter info

alles uitvouwen
Heden of verleden:  

Algemene Zeekajak kalender (diverse organisaties)

Toelichting: Kanowaard evenementen staan in het groen. Rood/bruin zijn de landelijke organisaties. In grijs staan kleinere en blauw commerciele organistaties. Tot slot de alemeen nederlandse feestdagen, weeknummers, de maanschijngestalten (springtij, doodtij) en het weer. Op de linkpagina vind je de afkortingen van de organisaties.
De eventuele geen toestemming mededeling betekend dat een van de organisaties de toegang heeft gewijzigd.

Algemene toerinformatie Kanowaard

route uitstippelenVoor toertochten verzamelen we meestal bij Kanowaard. Al onze tochten worden zorgvuldig uitgezet door de toercommisie. Uiteraard staan wij open voor iedere inbreng van nieuwe tochten.

Heb je ondanks de info op de website toch nog een vraag over een bepaalde tocht of heb je zelf een leuke tocht in gedachten? Bel dan de tochtbegeleider.

Op de woensdagavonden en zaterdagochtenden wordt in groepsverband gevaren. De verzameltijden zijn respectievelijk 18.45 en 9.45 uur. Voor wie zich niet laat afschrikken: zolang er geen ijs ligt wordt er in het winterseizoen gewoon doorgevaren.

navigatie

Even wat tips:
Zorg voor een kano met voldoende drijfvermogen. Het is handig om een regenjas of anorak mee te nemen. Neem altijd voldoende eten en drinken mee. Denk om uw reserve kleding, waterdicht verpakt graag. Vervoer van mensen en materiaal wordt in onderling overleg met de tochtbegeleider geregeld. Voor een grootwatertocht gelden extra eisen aan materiaal en vaardigheid, (goede conditie, grootwater kano, aangepaste kleding, zwemvest, enz.) Neem bij twijfel contact op met de tochtbegeleiding, het zou jammer zijn als je niet mee kunt. Soms is het mogelijk om materiaal te lenen. De tochtbegeleiding is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen.

Het toerreglement wordt momenteel herzien, klik hier voor de huidige (oude) versie.