Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Deelname aan de tochten is voor eigen risico. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw uitrusting afgestemd op de weersomstandigheden en het vaargebied op de betreffende dag.
Voor deelname aan grootwatertochten dien je te voldoen aan de voorwaarden, zoals deze zijn beschreven in de syllabus zeevaardigheid. Onze instructeurs en tochtleiders groot water zijn allen gecertificeerd door het Water Sport Verbond en conformeren zich aan de gedragscode.

Wanneer je gebruik wilt maken van de trailer, is dit op eigen risico. Er zijn kosten aan verbonden.

Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de toercommissie@kanowaard.nl

 


Introductiecursus kajakvaren

1, 8, 15 en 22 mei om 18:45 uur

Locatie Kanowaard, Westdijk 14, 1704 AK Heerhugowaard

In vier lessen worden de beginselen van het kajakvaren geleerd; de kajak naar het water dragen, de kajak te water laten,  in- en uitstappen, gebruik van peddel, voorwaarts- en achterwaarts varen, boogslagen, 360 graden draaien op de plaats, afremmen en stoppen, lage steun, aanmeren, jezelf redden en de kajak opbergen.

Verder behandelen we theorie; alles over peddels en wat je ermee kunt, typen kajaks en onderdelen hiervan, kleding, zwemvest, wat te doen bij omslaan, onderkoeling, veiligheidsregels, vaarreglementen en gevolgen van wind en golven.

De cursus kan worden afgerond met een diploma bij voldoende resultaat. Het examen wordt afgenomen tijdens de cursus middels een vorderingenstaat, waarbij de onderwerpen worden afgevinkt zodra de deelnemer het onderdeel beheerst. De hele vorderingenstaat moet binnen het zelfde vaarseizoen liggen.

Aanmelden of voor vragen: opleidingscommissie@kanowaard.nl

 


Kajak clinic voor Kindercentrum Blosse

6 mei 2024

Locatie Kanowaard

Kanowaard organiseert voor de kinderen van kindercentrum Blosse een kajak clinic.

 


Hemelvaartweekend TKBN

8-12 mei 2024

Locatie Oostwoud.

Je dient jezelf aan te melden, maar kunt aan de toercommissie@kanowaard.nl doorgeven als je vervoer nodig hebt van Kanowaard naar Oostwoud.
(Noot redactie: Op de site van de TKBN staat dat het weekend is volgeboekt).

 


Schoolkajakken

23 mei 2024 van 10:00 tot 12:00 uur

Leerlingen van Vonk komen kajakvaren bij Kanowaard. Dit wordt georganiseerd door de opleidingscommissie@kanowaard.nl

 


Rondje Leiden TKBN

25 mei 2024

08:00 uur verzamelen.

Vanuit Leidschendam varen we vandaag een uitgebreid rondje door het centrum van Leiden. De tocht is 20 km lang. We verzamelen om 10 uur op recreatieterrein Vlietland op parkeerplaats Pijlkruid, Rietpolderweg 7, Leidschendam. In de verste hoek vind je hier de Windsurfvereniging Vlietland. Om 10.30 uur vertrekken we vanaf het surfstrandje. We varen via de Vliet naar Leiden. Hier bekijken we op ons gemak de stad vanaf de vele watertjes die de stad rijk is. Er kan golfslag staan, dus neem spatzeil en zwemvest mee.

Aanmelden kun je uiterlijk op 21 mei bij de toercommissie@kanowaard.nl onder vermelding van eventueel gebruik van de trailer tegen de gebruikelijke onkostenvergoeding.

 


Rondje Oosterdel TKBN

1 juni 2024

Het Rijk der Duizend Eilanden is een prachtig kanogebied bestaande uit water en vele eilandjes in een heel afwisselend cultuur- en natuurgebied aan de rand van Heerhugowaard. We starten onze tocht vanaf ons clubhuis. Dit vind je aan de Westdijk 14 in Heerhugowaard. De route van ongeveer 15 km gaat in een rustig tempo door dit mooie vaarwater, over het Oosterdel, langs de dijk en achter het dorp om. We komen langs de oudste doorvaar groenteveiling ter wereld, nu het museum de Broekerveiling. We pauzeren op een picknickplaats met zwemgelegenheid, dus er is gelegenheid om een frisse duik te nemen.

Meld je uiterlijk op 29 mei aan via toercommissie@kanowaard.nl

 


Opening kanosteiger Opmeer

1 juni 2024

Verzamelen 09:45 uur bij Kanowaard

Om 11:00 uur wordt de nieuwe kanosteiger in de Passantenhaven De Wijzend te Spanbroek (gemeente Opmeer) feestelijk geopend en Kanowaard is uitgenodigd om met een zestal kajakkers hierbij aanwezig te zijn. Wie heeft er zin in een feestje?

Aanmelden bij toercommissie@kanowaard.nl

 


NUT / OMNI fietstocht

8 juni 2024

We gaan weer fietsen! Met tien deelnemers kunnen we 500 euro voor onze vereniging verdienen. De lengte van de tocht is ongeveer 30 kilometer door het prachtige landschap rondom Heerhugowaard.

Aanmelden en info: toercommissie@kanowaard.nl

 


Kajaktocht op de vecht bij KV Hardenberg-Vecht

15 juni 2024, verzamelen om 09:00 uur bij de kanovereniging Hardenberg-Vecht

Als kanovereniging Hardenberg-Vecht nodigen wij Kanowaard uit om met ons een mooie tocht te varen op de vecht.
Vorig jaar hebben we deze tocht voor het eerst weer georganiseerd en het was een groot succes. Met meer dan 50 deelnemers van andere verenigingen hebben we een mooie dag gehad, die we afsloten bij ons nieuwe clubgebouw. Dit jaar hopen we dat te herhalen.

We willen varen vanuit Duitsland, stroomafwaarts terug naar ons clubgebouw.
Het Laar, afstand 14 km,
Emlichheim, afstand 24 km,

Kosten voor de deelnemers 5 euro. Er is gratis koffie of thee en na afloop van de tocht kun je douchen. Ook kan er nog wat gegeten en gedronken worden, waarbij het eerste drankje gratis is.

Degene, die meewil, kan bij de toercommissie nog een flyer met nadere informatie opvragen. Het is mogelijk om vrijdagavond te komen en ergens te overnachten. Er kunnen een beperkt aantal gasten op het terrein van de kanovereniging. Als daar behoefte aan bestaat graag afstemmen via de toercommissie. Als er geen plek is, kan uitgeweken worden naar een camping in de buurt, maar dat moet dan zelf geregeld worden. Je dient zelf voor vervoer te zorgen. Kanowaard organiseert dit niet, maar meldt de deelnemers wel aan.

Aanmelden kan dus tot eind mei 2024 via de toercommissie@kanowaard.nl

 


Avondvierdaagse

17, 18, 19 en 20 juni 2024

Georganiseerd door KV De Zwetplassers: “Op 4 achtereenvolgende avonden wordt weer gevaren bij 4 verschillende kanoverenigingen in Noord-Holland. Alle tochten zijn 10 tot 15 km lang. Je kunt je steeds ter plaatse tot 19.00 uur inschrijven voor de tocht van die avond voor € 1 p.p. Er wordt gevaren vanaf 19.15 uur.

  • Op maandag start je bij HKV in Haarlem voor een tocht door de oude binnenstad.
  • Op dinsdag start je bij Quo Vadis in Zaandam en vaar je naar de Zaanse Schans.
  • Op woensdag ben je in Amsterdam bij Kano op IJburg voor een tocht door het stadsdeel IJburg.
  • Op donderdagavond wordt de laatste tocht gevaren bij KV de Zwetplassers in Wormer. Deze tocht gaat door het Jisperveld.

Vanwege de 50e editie is voorzien in een speciale herinnering voor de deelnemers.

Info en aanmelden op www.zwetplassers.nl,  maar kan ook via toercommissie@kanowaard.nl die tevens kan voorzien in vervoer en een trailer tegen gebruikelijke onkostenvergoeding.

 


Kromme Mijdrecht- / Wilnisroute / Kampeerweekend

05-06-07 juli 2024

Op vrijdag 5 juli willen wij in de loop van de middag vertrekken naar Wilnis. We verblijven daar op camping “Amstelkade” aan de Amstelkade 61 in Wilnis.

Zaterdag varen we de Kromme Meidrechtroute (20 km) en op zondag de Bijleveld, Gagelroute met daaraan vast de Grote Wilnis-Vinkeveenroute(18 km).

De campingplaats moet zelf worden gereserveerd via de website van de camping www.amstelkade.nl. Je dient wel een natuurkampeerkaart te bezitten, deze kan je op de camping aanschaffen. Op de camping kan alleen met pin betaald worden. Op de camping ben je zelfvoorzienend (eten en drinken zelf meenemen).

In de loop van zondagmiddag vertrekken we weer naar huis.

Of de trailer meegaat is afhankelijk van het aantal deelnemers. Extra informatie over de routes zijn te vinden op de site: www.kanokaartutrecht.nl.

Als het aantal deelnemers bekend is, komen we nog even samen om de puntjes op de “i” te zetten.

Aanmelden:  toercommissie@kanowaard.nl

 


Kanaalpark Waterdag Dijk en Waard

6 juli 2024 van 11:00 tot 18:00 uur

Locatie Kanowaard Westdijk 14, 1704 AK Heerhugowaard

De bezoekers kunnen gebruik maken van een kajak clinic. We hebben ervaren leden nodig, die kunnen assisteren op het water! Nadere informatie volgt. Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl

 


Markerwadden

13 juli 2024

Nadere informatie volgt. In ieder geval is een groot water uitrusting vereist en tevens dien je wel enige ervaring met het varen op groot water te hebben.

 


De Sluis tot Sluis tocht bij KV Jason

31 augustus – 1 september 2024

Nadere informatie volgt

 


Tochtje van Clasien: Lichtjesavond Langedijk

7 september 2024

Op 7 september om 20:00 uur is het weer een gezellige verlichte boel op het water in Langedijk. Stichting Langedijk Waterrijk organiseert dit. Clasien en Silvia doen al een paar jaar mee aan dit evenement en vinden het prachtig om hun kajak te versieren met vele lichtjes! Wil jij ook graag eens meedoen, maar weet je niet goed hoe je een kajak kunt versieren, vraag het gerust aan Clasien. Zij wil je hier altijd mee helpen en wie weet win jij dit jaar een prijs.

Groetjes Clasien

 


Tochtje van Clasien: De intocht van Sinterklaas

23 november 2024

Op 23 november komen Sint en Piet in Langedijk. We varen om 08:20 uur bij de loods weg als ‘Piet’ en gaan op weg naar Langedijk waar de boot van Sint om 09:00 uur langs komt varen in de haven. Daarna gaan we overdragen richting de Broekerveiling, waar Sinterklaas om 10:00 uur langs vaart. Wij zullen daar de kinderen vermaken en gaan daarna weer een stukje varen. Rond 12:00 uur zijn we weer bij de loods.

Wil je mee als Piet? Laat het Clasien even weten.

Groeten Clasien