Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Deelname aan de tochten is voor eigen risico. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw uitrusting afgestemd op de weersomstandigheden en het vaargebied op de betreffende dag.
Voor deelname aan grootwatertochten dien je te voldoen aan de voorwaarden, zoals deze zijn beschreven in de syllabus zeevaardigheid. Onze instructeurs en tochtleiders groot water zijn allen gecertificeerd door het Water Sport Verbond en conformeren zich aan de gedragscode.

Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de toercommissie@kanowaard.nl

 


Vier Noorder Koggen Kanoroute (deels grootwater tocht)

11 november 2023

Verzamelen om 08:30 uur bij de loods.

Tochtlengte is ongeveer 23 km. We starten in Medemblik en varen over de Grote Vlieter, langs Onderdijk, over een aquaduct, langs Wervershoof, de Veelen, over de Molensloot en het laatste stuk van Buurtjeshaven over het IJsselmeer weer terug naar ons startpunt. Grootwater uitrusting (zeekajak, spatzeil en zwemvest) verplicht voor wie mee wil varen over het IJsselmeer. De anderen kunnen na de pauze terug over binnenwater. Kanokar is een must vanwege overdraagplaatsen.

Aanmelden bij de toercommissie@kanowaard.nl onder vermelding of je een plek op de trailer wilt, tegen betaling van het bekende tarief.

 


Vaar mee met Clasien: Sinterklaas intocht Broek op Langedijk

18 november 2023

Verzamelen om 08:00 uur bij de loods.

Op zaterdagochtend om 09:00 uur komt Sinterklaas weer in Langedijk binnen. Net als vorig jaar varen Silvia en Clasien weer verkleed als Piet mee. Wil je ook meevaren, dan kan dat. We varen om 08:30 uur weg naar de molen. Dit jaar wil Clasien graag wat meer liedjes uit haar hoofd kunnen, zodat zij later bij de Broekerveiling de kinderen kan bezig houden. Vaar en zing je mee?

Groetjes Silvia en Clasien

 


Zwembadwintertraining

26 november 2023

3 en 10 december 2023

14 en 28 januari 2023

11 februari 2023

Verzamelen om 16:00 uur bij De Waardergolf waar iedereen even helpt om de trailer te lossen. We kunnen om 16:15 omkleden en vanaf 16:30 het zwembad in. We hebben twee baden tot onze beschikking. De training is voor beginnende en gevorderde kajakkers, er zijn diverse instructeurs beschikbaar. Om 18:00 uur moeten de kajaks weer in de hal liggen en dan helpt iedereen na het omkleden weer even met de trailer opladen.

Laat even weten welke Kanowaard kajak jouw voorkeur heeft (we nemen zowel wildwaterbootjes als zeekajaks mee). Je kunt ook een eigen zeekajak meenemen. Als deze van polyester is, moet je de punten afdekken met foam. Wildwater- of polokajak kan ook.
Meer informatie over de training 

De training kost 65 euro per deelnemer.

Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl. Wees er snel bij want vol = vol.

 


Amsterdamlightfestival (preview)

17 december  2023

Exclusief voor leden van kanoverenigingen en nog even onder voorbehoud van definitieve bevestiging door KV Zeeburg:

Beleef Amsterdam Light Festival vanaf de iconische Amsterdamse grachten. KV Zeeburg heeft het mogelijk gemaakt voor kanoverenigingen om deze prachtige grootwatertocht mee te varen. Een deel van de route is namelijk gesloten voor onder andere kajakkers. Tijdens het festival gelden er namelijk andere vaarregels dan normaal. Met KV Zeeburg zijn afspraken gemaakt door de organisatie en zij zullen deze tocht samen met onze tochtleiders begeleiden. Een redbare zeekajak, spatzeil, neopreen/anorak of droogpak, zwemvest en niet te vergeten een wit rondom schijnend toplicht zijn vereist. Je mag je boot ook versieren met verlichting mits het niet verblind. Het is fijn als je ook tempo kunt varen, zodat er geen ‘gaten’ in de groep vallen. En we volgen de aanwijzingen van de begeleiders op. Zo zorgen we samen voor een veilige en plezierige vaart.

Voor informatie over het Amsterdams Light Festival: Amsterdam Light Festival

16:30 uur: verzamelen bij de loods.
17:00 uur: vertrek vanaf de loods.
18:00 uur: verzamelen bij KV Zeeburg (parkeren op zondag gratis)
19:00 uur: vertrek vanaf KV Zeeburg.
20:00 uur: route light festival is geopend (vooralsnog geen kosten, maar donatie graag).

Adres KV Zeeburg
Veemarkt 76a, 1019 DD Amsterdam
We laden de auto’s/trailer af bij de vereniging en gaan dan in de straat parkeren op de beschikbare parkeerplaatsen.

Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl onder vermelding of je kajak met de trailer mee mag liften tegen betaling van een vergoeding. Wellicht handig als we zoveel mogelijk met elkaar meerijden om het aantal auto’s zoveel mogelijk te beperken.

 


Oliebollentocht

30 december 2023

Nadere informatie volgt.

Aanmelden bij toercommissie@kanowaard.nl.

 


Snerttocht (kajakken rond Oosterdel, wandelen of schaatsen)

6 januari 2024

De dagen eerder donker,
wind, storm en regen,
de lampen gaan weer eerder aan,
Sint, Kerst, Oud en Nieuw van de baan,
tijd om aan de snert te gaan,
6 Januari is de dag dat je met ons mee varen of wandelen mag,
ligt er ijs dan zijn we wijs
dan de schaats of te voet,
alles mag niks moet,
om 10 uur allemaal gaan, geen gemaar, dan staat de snert om 12 uur klaar,
laat voor 3 januari weten of je mee wilt eten.

Aanmelden bij toercommissie@kanowaard.nl.