Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender

Deelname aan de tochten is voor eigen risico. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw uitrusting afgestemd op de weersomstandigheden en het vaargebied op de betreffende dag.
Voor deelname aan grootwatertochten dien je te voldoen aan de voorwaarden, zoals deze zijn beschreven in de syllabus zeevaardigheid. Onze instructeurs en tochtleiders groot water zijn allen gecertificeerd door het Water Sport Verbond en conformeren zich aan de gedragscode.

Wanneer je gebruik wilt maken van de trailer, is dit op eigen risico. Er zijn kosten aan verbonden.

Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de toercommissie@kanowaard.nl

 


 


Kajaktocht op de vecht bij KV Hardenberg-Vecht

15 juni 2024, verzamelen om 09:00 uur bij de kanovereniging Hardenberg-Vecht

Als kanovereniging Hardenberg-Vecht nodigen wij Kanowaard uit om met ons een mooie tocht te varen op de vecht.
Vorig jaar hebben we deze tocht voor het eerst weer georganiseerd en het was een groot succes. Met meer dan 50 deelnemers van andere verenigingen hebben we een mooie dag gehad, die we afsloten bij ons nieuwe clubgebouw. Dit jaar hopen we dat te herhalen.

We willen varen vanuit Duitsland, stroomafwaarts terug naar ons clubgebouw.
Het Laar, afstand 14 km,
Emlichheim, afstand 24 km,

Kosten voor de deelnemers 5 euro. Er is gratis koffie of thee en na afloop van de tocht kun je douchen. Ook kan er nog wat gegeten en gedronken worden, waarbij het eerste drankje gratis is.

Degene, die meewil, kan bij de toercommissie nog een flyer met nadere informatie opvragen. Het is mogelijk om vrijdagavond te komen en ergens te overnachten. Er kunnen een beperkt aantal gasten op het terrein van de kanovereniging. Als daar behoefte aan bestaat graag afstemmen via de toercommissie. Als er geen plek is, kan uitgeweken worden naar een camping in de buurt, maar dat moet dan zelf geregeld worden. Je dient zelf voor vervoer te zorgen. Kanowaard organiseert dit niet, maar meldt de deelnemers wel aan.

Aanmelden kan dus tot eind mei 2024 via de toercommissie@kanowaard.nl

 


Avondvierdaagse

17, 18, 19 en 20 juni 2024

Georganiseerd door KV De Zwetplassers: “Op 4 achtereenvolgende avonden wordt weer gevaren bij 4 verschillende kanoverenigingen in Noord-Holland. Alle tochten zijn 10 tot 15 km lang. Je kunt je steeds ter plaatse tot 19.00 uur inschrijven voor de tocht van die avond voor € 1 p.p. Er wordt gevaren vanaf 19.15 uur.

  • Op maandag start je bij HKV in Haarlem voor een tocht door de oude binnenstad.
  • Op dinsdag start je bij Quo Vadis in Zaandam en vaar je naar de Zaanse Schans.
  • Op woensdag ben je in Amsterdam bij Kano op IJburg voor een tocht door het stadsdeel IJburg.
  • Op donderdagavond wordt de laatste tocht gevaren bij KV de Zwetplassers in Wormer. Deze tocht gaat door het Jisperveld.

Vanwege de 50e editie is voorzien in een speciale herinnering voor de deelnemers.

Info en aanmelden op www.zwetplassers.nl,  maar kan ook via toercommissie@kanowaard.nl die tevens kan voorzien in vervoer en een trailer tegen gebruikelijke onkostenvergoeding.

 


Kromme Mijdrecht- / Wilnisroute / Kampeerweekend

05-06-07 juli 2024

Op vrijdag 5 juli willen wij in de loop van de middag vertrekken naar Wilnis. We verblijven daar op camping “Amstelkade” aan de Amstelkade 61 in Wilnis.

Zaterdag varen we de Kromme Meidrechtroute (20 km) en op zondag de Bijleveld, Gagelroute met daaraan vast de Grote Wilnis-Vinkeveenroute(18 km).

De campingplaats moet zelf worden gereserveerd via de website van de camping www.amstelkade.nl. Je dient wel een natuurkampeerkaart te bezitten, deze kan je op de camping aanschaffen. Op de camping kan alleen met pin betaald worden. Op de camping ben je zelfvoorzienend (eten en drinken zelf meenemen).

In de loop van zondagmiddag vertrekken we weer naar huis.

Of de trailer meegaat is afhankelijk van het aantal deelnemers. Extra informatie over de routes zijn te vinden op de site: www.kanokaartutrecht.nl.

Als het aantal deelnemers bekend is, komen we nog even samen om de puntjes op de “i” te zetten.

Aanmelden:  toercommissie@kanowaard.nl

 


Kanaalpark Waterdag Dijk en Waard

6 juli 2024 van 11:00 tot 18:00 uur

Locatie Kanowaard Westdijk 14, 1704 AK Heerhugowaard

De bezoekers kunnen gebruik maken van een kajak clinic. We hebben ervaren leden nodig, die kunnen assisteren op het water! Nadere informatie volgt. Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl

 


Markerwadden

13 juli 2024

Nadere informatie volgt. In ieder geval is een groot water uitrusting vereist en tevens dien je wel enige ervaring met het varen op groot water te hebben.

 


Kano – Kajakschool – Jeugd

Week 30: 24 en 26 juli 2024
Week 31: 31 juli 2024
Week 32: 07 augustus 2024

Tijd van 09:00 tot 16:00 uur

Kom jij met je vrienden en vriendinnen leren kanovaren en genieten van te gekke spellen?
Geen leeftijdsgrens, maar wel zwemdiploma B verplicht.
Prijs 95,- euro

  • Elke dag ruim drie uur kanovaren
  • Spelen in speeltuin
  • Trefbal / voetbal / volleybal / badminton
  • Diverse handvaardigheid activiteiten
  • Eten / drinken / lunch

Aanmelden bij opleidingscommissie@kanowaard.nl

 


De Sluis tot Sluis tocht bij KV Jason

31 augustus – 1 september 2024

Nadere informatie volgt

 


Tochtje van Clasien: Lichtjesavond Langedijk

7 september 2024

Op 7 september om 20:00 uur is het weer een gezellige verlichte boel op het water in Langedijk. Stichting Langedijk Waterrijk organiseert dit. Clasien en Silvia doen al een paar jaar mee aan dit evenement en vinden het prachtig om hun kajak te versieren met vele lichtjes! Wil jij ook graag eens meedoen, maar weet je niet goed hoe je een kajak kunt versieren, vraag het gerust aan Clasien. Zij wil je hier altijd mee helpen en wie weet win jij dit jaar een prijs.

Groetjes Clasien

 


Tochtje van Clasien: De intocht van Sinterklaas

23 november 2024

Op 23 november komen Sint en Piet in Langedijk. We varen om 08:20 uur bij de loods weg als ‘Piet’ en gaan op weg naar Langedijk waar de boot van Sint om 09:00 uur langs komt varen in de haven. Daarna gaan we overdragen richting de Broekerveiling, waar Sinterklaas om 10:00 uur langs vaart. Wij zullen daar de kinderen vermaken en gaan daarna weer een stukje varen. Rond 12:00 uur zijn we weer bij de loods.

Wil je mee als Piet? Laat het Clasien even weten.

Groeten Clasien