Cursussen

Cursussen

Introductie cursus

Elk jaar in mei beginnen we met een introductiecursus voor belangstellenden. Deze cursus bestaat uit vier lessen.

Tijdens deze cursus leren de cursisten onder andere in- en uitstappen, bootbeheersing, balans, peddel- en stuurtechnieken.

Verder behandelen we een stukje theorie. Hierbij komen de vaarregels en de veiligheid aan bod. Tevens geven we aandacht aan materiaal en kleding.

Kanovaardigheid A

Wil je na introductiecursus nog meer leren dan kun je deelnemen aan de cursus Kanovaardigheid A. Deze cursus bestaat uit een praktijk gedeelte en een theorie gedeelte. De cursus wordt afgerond met een officieel examen.

Na het behalen van het Kanovaardigheid A diploma zijn er mogelijkheden tot het volgen van vervolgcursussen. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de opleidingscommissie.

Wintermaanden

In de wintermaanden gaan we door in het zwembad. Dan oefenen we verder met de technieken zoals zijwaarts verplaatsen, de hoge- en lage steun, scullen, eskimoteren en andere zelf reddingen. Tevens leren we de verschillende soorten geassisteerde reddingen zoals: X-redding, H-redding, Hielhaak-redding, Kiwi-redding en puntjes-redding. Dit alles komt ten goede aan het plezier en de veiligheid op het water tijdens de tochten.

Onze kano-instructeurs zijn gecertificeerd door het Water Sport Verbond en houden zich aan de ‘gedragscode voor trainers / coaches en begeleiders’ van: Centrum Veilige Sport Nederland.

 

Heeft u interesse, neem dan contact op met opleidingscommissie@kanowaard.nl

 

Kosten

  • Lidmaatschap volwassenen € 72,50
  • Lidmaatschap jeugd t/m 18 jaar € 32,50
  • Vergoeding voor het stallen van een kajak, surfski of SUP-board€ 35,00
  • Vergoeding voor het stallen van een Canadees of meerpersoons kajak€ 50.00
  • Vergoeding gebruik materiaal bij introductiecursus € 50,00
  • Huur kano (per dag, alleen voor leden)€  5,00