Cursussen

Cursussen

Jeugdtraining

Houd jij van water en natuur, lekker buiten actief te zijn? Heb je veel energie? Als je een zwemdiploma hebt en ouder dan zeven jaar bent, dan ben je van harte welkom.

De eerste drie weken van de zomervakantie, elke woensdag en vrijdag, gaan we voor veel waterpret zorgen! Bij voldoende animo is het mogelijk om eerder te starten en ook na de zomervakantie verder te trainen.

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden over de jeugdtraining, dan kun je je daarvoor natuurlijk aanmelden per mail en ook vragen stellen aan opleidingscommissie@kanowaard.nl

Introductie cursus

Elk jaar in mei beginnen we met een introductiecursus voor belangstellenden. Deze cursus bestaat uit vier lessen.

Tijdens deze cursus leren de cursisten onder andere in- en uitstappen, bootbeheersing, balans, peddel- en stuurtechnieken.

Verder behandelen we een stukje theorie. Hierbij komen de vaarregels en de veiligheid aan bod. Tevens geven we aandacht aan materiaal en kleding.

Kanovaardigheid A

Wil je na introductiecursus nog meer leren dan kun je deelnemen aan de cursus Kanovaardigheid A. Deze cursus bestaat uit een praktijk gedeelte en een theorie gedeelte. De cursus wordt afgerond met een officieel examen.

Na het behalen van het Kanovaardigheid A diploma zijn er mogelijkheden tot het volgen van vervolgcursussen. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de opleidingscommissie.

Wintermaanden

In de wintermaanden gaan we door in het zwembad. Dan oefenen we verder met de technieken zoals zijwaarts verplaatsen, de hoge- en lage steun, scullen, eskimoteren en andere zelf reddingen. Tevens leren we de verschillende soorten geassisteerde reddingen zoals: X-redding, H-redding, Hielhaak-redding, Kiwi-redding en puntjes-redding. Dit alles komt ten goede aan het plezier en de veiligheid op het water tijdens de tochten.

Onze kano-instructeurs zijn gecertificeerd door het Water Sport Verbond en houden zich aan de ‘gedragscode voor trainers / coaches en begeleiders’ van: Centrum Veilige Sport Nederland.

Heeft u interesse, neem dan contact op met opleidingscommissie@kanowaard.nl

 

Kosten

  • Introductiecursus (excl. certificaat) 
  • i.c.m. Lidmaatschap 0,- incl. gebruik kajak 
  • Niet lid 50,– Incl. gebruik kajak 
  • KVA/KVT (incl. certificaat) 
  • Lid 35,- excl. gebruik kajak 
  • Niet lid 50,- excl. gebruik kajak 
  • Scholen/Clinics per persoon 10,- incl. gebruik kajak