Over ons

Over ons

Ben je graag buiten en op het water? Hou je van vrijheid, sportiviteit en gezelligheid? Dan is kanovaren en/of suppen bij Kanowaard echt iets voor jou!

Kanowaard is een vereniging voor jong en oud. We verzorgen gezellige en leerzame cursussen en er staan leuke tochten op de activiteitenkalender.

Vanaf onze steiger zijn er veel vaarmogelijkheden naar o.a. Alkmaar, de Bergermeer, Waarland en natuurlijk het Rijk der Duizend Eilanden.

Ook zijn de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer goed bereikbaar.

Wanneer je lid wordt van Kanowaard kun je het eerste jaar tijdens cluburen en -activiteiten gebruik maken van een clubboot.
De cluburen zijn op woensdagochtend 09:45 uur, woensdagavond 18:45 uur en zaterdagochtend 09:45 uur. De kanoërs liggen dan vervolgens op het hele uur met hun boot startklaar voor vertrek op het water voor de steiger.

Ook spreken leden onderling af om te gaan varen via de diverse WhatsApp groepen. Zo zijn er de Vlakwater Spetters- en Groot Water WhatsApp groepen en leden kunnen worden toegevoegd aan een WhatsApp groep voor kajakkers, die wat sportiever wil varen.

Sinds kort heeft Kanowaard een eigen SUP afdeling. Voor mogelijkheden kun je informeren bij de SUP commissie via secretariaat@kanowaard.nl. Na het varen is er tijd voor een kop koffie of thee in onze gezellige kantine.

Ook kun je deelnemen aan de door Kanowaard georganiseerde tochten en ontdek je, al varende, de mooiste stukken natuur door heel Nederland.

Heb je interesse, neem dan contact met ons op: secretariaat@kanowaard.nl

Bestuur en Commissies

Bestuur

Victor, Ton, Sandra, Hans en Nynke

secretariaat@kanowaard.nl

Onze vereniging bestaat uit een dagelijks bestuur, dat zich bezighoudt met het reilen en zeilen van de vereniging. Carla doet de administratie.

Loodscommissie

Martin, Jolanda, Bram, Bart, Aad, Victor, Eric, Bas, Silvia en Hans

loodscommissie@kanowaard.nl

De loodscommissie zorgt voor het onderhoud aan de loodsen en kanosteiger van Kanowaard.

Leden, die hun kano willen onderbrengen of een kano van Kanowaard willen reserveren, kunnen een mail sturen naar Hans, de vlootcommissaris.
Zijn e-mailadres is
vlootcommissaris@kanowaard.nl

Toercommissie

Marloes, Ria, José, Aad, Chris en Ria

toercommissie@kanowaard.nl

Zij organiseren diverse tochten voor Kanowaard.

Opleidingscommissie

Nico, Bart, Anita en Ria

opleidingscommissie@kanowaard.nl

Zij verzorgen diverse cursussen voor Kanowaard.

Webcommissie

Niko, Rob en Ria

webcommissie@kanowaard.nl

De webcommissie verzorgt de website, nieuwsbrieven en sociale media.[

Vertrouwenspersonen

Sandra en Nick

sandra@kanowaard.nl / nick@kanowaard.nl

Een vertrouwenspersoon biedt leden de mogelijkheid om in vertrouwen te praten over grensoverschrijdend gedrag. Bij de vertrouwenscontactpersoon kunnen leden terecht voor een vertrouwelijk gesprek. Dat kan gaan over pesten, seksuele intimidatie, agressie of discriminatie. De vertrouwenscontactpersoon helpt daarnaast het bestuur om intimidatie in de club te voorkomen.